Samla lån utan UC

En vanlig orsak till avslag på låneansökningar är att man ansökt om lån, kredit eller köp på kredit många gånger under den senaste tiden. Framförallt när dessa ansökningar lett till att en kreditgivare eller något annat företag gjort en förfrågan om kreditupplysning på dig hos UC. Behöver man få en ansökan beviljad i det läget kan man vända sig till en kreditgivare som inte använder UC.

Vill man samla lån utan UC, minskar utbudet drastiskt då kreditgivare som inte använder UC har högre räntor på sina lån vilka därmed egentligen inte är ämnade för just samlingslån.

  • 1 Kreditgivare utan UC som kan samla lån
  • Lånebelopp från 10000 - 50000 kr
  • Återbetalningstid från 1 - 10 år
  • Nominell ränta från 27,95 - 27,95 %
  • Effektiv ränta från 31,82 - 31,82 %
Exempel Extralånet samlingslån
Extralånet logo
50 000 kr i maxbelopp
27,95 % i ränta
31,82 % i effektiv ränta
180 000 kr/år i inkomstkrav
18 år i ålderskrav

Exempel på lån genom Extralånet: Låna 30 000 kr i 1 år med 12 avbetalningar, till ränta 27,95 % (fast). Kreditkostnad 20 160 kr och totalt att återbetala 50 160 kr. Effektiv ränta 31,82 %.

Samla lån utan UC lista

Se samlingslån från kreditgivare och låneförmedlare som gör förfrågningar om upplysning hos Bisnode, Creditsafe eller andra kreditupplysningar här. Listan nedan visar några kreditgivare med lägst ränta bland de som inte använder UC. Du kan se hur mycket du skulle betala varje månad under den valda löptiden.

Belopp att återbetala inkluderar amortering och kostnader, vilka baseras på avgifter och ränta. Räntan är variabel och tar här inte hänsyn till att det finns en medlåntagare. Här ser du kostnad vid respektive låns lägsta och högsta möjliga ränta samt vid den exempelränta kreditgivaren uppger vara den mest förekommande.

Istället för exempelränta kan du också använda en egen ränta som då appliceras på samtliga kreditgivare för att enklare kunna jämföra deras effektiva ränta. Exakt vilken ränta du kommer bli erbjuden bestäms först efter att du gjort en ansökan hos vald kreditgivare eller låneförmedlare. Vill du ha en lägre ränta på ditt samlingslån är det ett alternativ att söka kreditgivare som använder UC och då titta på att samla dina lån med en medlåntagare.

FILTER: 1/1 lån
Till resultat
ÅR
Nominell ränta
%
1. Snabblån Extralånet
Extralånet logo
1 466 kr i månadsbelopp vid exempelränta
1 555 kr vid lägsta ränta
1 555 kr vid högsta ränta
180 000 kr/år inkomstkrav
18 år ålderskrav
Bisnode kreditupplysning
betalningsanmärkning

Representativt exempel: Låna 50 000 kr med 5 års löptid, nominell ränta 24,95 %. Effektiv ränta 28,01 %. Totalt belopp att betala: 37 966 kr. Månadskostnad: 1 466 kr med 60 betalningstillfällen. Uppläggningsavgift: 0 kr, avi-avgift: 0 kr.

TILL ANSÖKAN
FLER DETALJER ⋱
10000 - 50000 kr Lånebelopp 1 - 10 år Återbetalningstid
27,95 - 27,95 % Räntespann Nej Betalningsfri månad
0 kr Uppläggningsavgift 0 Avi-avgift
Ja Medsökande Nej Låneskydd
Tänk på: För att få ett svar på om du kan bli beviljad ett lån eller inte behöver du göra en ansökan hos Extralånet.
Krav för ansökan
  • Du är 18 år fyllda.
  • Du har en årsinkomst på 180000 kr eller mer.
  • Du har inget skuldsaldo hos Kronofogden.
  • Du är folkbokförd i Sverige.
  • Du har ingen skyddad identitet.

Försämrad kreditvärdighet av upplysningar

Att en kreditupplysning i sig ger något försämrad kreditvärdighet är allmänt känt. UC är en av de vanligaste kreditupplysningarna vid ansökningar om lån. Detta gäller i synnerhet när man ansöker om större privatlån eller bolån. När UC förfrågas om kreditupplysning väger de in antalet tidigare gjorda UC-förfrågningar på dig i kreditbetyget. Ju fler desto sämre kort sagt. Att samla sina lån syftar till att förbättra kreditvärdigheten och därmed få en bättre ränta. Det är av denna anledning det kan vara bra att titta på långivare som samlar lån med alternativ kreditupplysning.

Här finns exempelvis Fairlo Lösa som samlar krediter upp till 100 000 kr från köp på avbetalning. De samlar i dagsläget krediter hos Klarna, Qliro och Resurs Bank och använder Bisnode vid kreditupplysning på dig.

Källor